Tromsø, Nord-Norges største by og utgangspunkt for mange folks videre reise til Svalbard. Byen kalles også for Nordens Paris og hovedstaden Arktis, fordi hovedsetet for Arktisk råd ligger i Tromsø. Byen er populær blant studenter og har et av de største studentmiljøene i Norge.

Dette er også med på å gi byen et ungdommelig preg, og er en av grunnene til at det finnes såpass mange kafeer og restauranter i byen.  Flere og flere turister har også fått øynene opp for byen, og hver sommer kommer det direkte fly til Nord-Norge fra Asia. Disse besøker gjerne Tromsø, får med seg nordlyset, den arktiske katedralen og polarmuseet.

Etter hvert har Tromsø blitt Norges femte største by og det bor i dag ca. 75.000 mennesker i byen. Byen er fordelt på en rekke øyer, hvor Tromsøya er der hvor sentrum ligger og Kvalsøya er den største, med flere bydeler. Nærmeste flyplass er Tromsø. En kan også fly direkte til Bodø og Trondheim.

Tromsø-leiebilOpplev Tromsø med leiebil

Skal rundt å se litt mer av den flotte naturen rundt Tromsø, lønner det seg å ha bil. En kan leie bil på flyplassen i Tromsø. Dette er ganske uproblematisk og det er flere velkjente selskaper som har kontorer der. Leiebil fra Hertz, som er det største i verden, Europcar, som også er blant de helt store. Utover disse selskapene, er også Budget tilstede, samt Sixt som også blant de store. I tillegg har også rent-a-wreck kontorer her. Sistnevnte leier ikke ut vrak, men navnet kommer av at de har litt eldre biler i flåten sin og ikke helt nye biler som de «store» selskapene ofte har. Men bilene er i god stand og uten feil og mangler. Leiebilguiden.no – Leiebil Tromsø er også et alternativ.

Gode råd når du leier bil

Det er ofte mye snø i Nord-Norge og det er viktig å huske på at bremselengden blir noe lengre om det er glatt og snø på veien. Veiene her oppe i nord, er ofte smale og en må derfor huske på dette om en skal kjøre forbi andre biler, eller har motgående trafikk på en smal vei.

Ellers handler det som alltid om å nyte naturen. Kjør til Lyngen Alpene, et utrolig fint sted og ikke lange kjøreturen fra Tromsø. Eller ta en runde på Kvaløya.