Molde

Molde er en forholdsvis liten by på grensen mellom Midt-Norge og Vestlandet, som er relativt godt kjent for nordmenn flest tross sin relativt lille størrelse på kun drøye 26 000 innbyggere. Byen ligger ved den norske kystlinjen, men har flere større øyer som skjermer den far åpent hav. Flere av turistattraksjonene og severdighetene i Molde er de flotte naturomgivelsene som omkranser den frodige byen.

Her leier du bil i Molde

Skal du ha leiebil i Molde så er det flyplassen Årø like utenfor selve sentrum av byen som gjelder. Bilutleie i sentrum er enten svært mangefult eller helt fraværende, slik at leiebil ordner man helst på Molde lufthavn. Her er utvalget bra, da både Europcar, Budget og Avis tilbyr bilutleie her. Også Hertz har filialer med leiebil, dog et lite stykke utenfor selve flyplassområdet som kan gjøre det noe kronglete.

AtlanterhavsveienAttraksjoner man bør besøke med leiebil

Med leiebil i Molde har man et utmerket utgangspunkt for å oppleve den vestnorske kysten. Her finnes det flere nasjonale turistveger, med Atlanterhavsveien som en «must see» når man har leiebil i disse traktene av landet. Er du glad i fottur så kan det anbefales at du tar deg til topps på Jendemsfjellet, eller den populære fotturen opp til Varden. Utover dette så er selve sentrum av Molde kompakt og uten de helt store severdighetene, men en tur innom Romsdalsmuseet kan absolutt anbefales.

Generelle kjøretips

Kjøring i Molde er stort sett veldig rett frem og greit. Med de mange fjordene og øyene som preger Vestlandet, så må man regne med å ta ferger på enkelte strekninger dersom man skal kjøre til de nærliggende byene. Skal man sørover fra Molde er man nødt til å ta ferge for å komme seg videre over havet. Kjøring i sentrum er uproblematisk, og parkeringsmulighetene er stort sett gode.